'Je stapt zo een andere wereld in'

Gepubliceerd: Woensdag 07 november 2018 11:12

'Je stapt zo een andere wereld in'

UDEN – Het vernieuwde Museum voor Religieuze Kunst in Uden, heropent komend weekend weer haar deuren voor het publiek. Daarmee komt er een einde aan de grootse verbouwing. Afgelopen dagen is de laatste fase afgrond.

“Je komt nu binnen via de kruidentuin, door de beroemde poort in de muur die om het hele klooster staat. En dan stap je een andere wereld in”, vertelt conservator Wouter Prins. “Aansluitend loop je onze nieuwe refter in, onze nieuwe ontvangstruimte met veel glas”.

Tijdens de laatste fase is ook het entreegebied en lunchcafé De Refter volledig vernieuwd. Via een grote raampartij kijkt de bezoeker aan de ene kant uit op de serene tuin, aan de andere kant op de topstukken van het museum. “Het zijn ongeveer dertig beelden. Een beeldhouwer in de buurt van Den Bosch heeft deze beelden gemaakt voor het oude klooster van de zusters in Koudewater. We vinden het heel mooi om deze beelden zo te presenteren”.

Audiotour
Het museum heeft naast de rondleidingen ook een audiotour waarmee bezoekers door het museum kunnen rondlopen. “Het is steeds belangrijker dat je een verhaal vertelt over een beeld of kunstwerk op ieders niveau. Het is een audiotour voor zowel volwassenen als kinderen”, vertelt Prins.

10 en 11 november zijn er extra activiteiten in het museum rondom de heropening.


Deel deze pagina: