's Ochtends nooit meer lang wachten op de bus: snelbushaltes Sint-Oedenrode zijn er

Gepubliceerd: Donderdag 06 december 2018 17:28

's Ochtends nooit meer lang wachten op de bus: snelbushaltes Sint-Oedenrode zijn er

MEIERIJSTAD - Bij de toe- en afritten van de A50 bij Sint-Oedenrode zijn nieuwe Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) haltes aangelegd. Vanaf zondag kunnen reizigers hier gebruik maken van buslijnen die vaker gaan rijden tussen Oss en Eindhoven.

De HOV-haltes in Sint-Oedenrode worden vanaf die dag aangedaan door de buslijn 157 (Eindhoven –Oss); lijn 305 Eindhoven-Veghel-Uden-Heesch-Oss en lijn 605 Uden-Eindhoven. Snelbuslijn 305 wordt zeven dagen per week gereden volgens een halfuurdienst. Doordeweeks in de gehele ochtend- en avondspits geldt een kwartierdienst; en tussen 07.00 uur en 08.00 uur rijden de bussen zelfs bijna iedere vijf minuten richting Eindhoven. Daarnaast is bij elke halte een Dynamisch Reizigers Informatie Systeem beschikbaar; OV-reizigers krijgen daarmee ter plekke altijd de actuele informatie over verwachte aankomst - en vertrektijden en reisduur.

Onderdeel breder mobiliteitsvraagstuk Meierijstad
Het idee voor HOV-haltes stamt al uit de tijd van voormalige gemeente Sint-Oedenrode en is doorontwikkeld in Meierijstad. Wethouder Harry van Rooijen is blij met de nieuwe haltes: “Een goede bereikbaarheid van Meierijstad staat heel hoog op de agenda van zowel gemeente als het bedrijfsleven." Van Rooijen heeft er vertrouwen in dat veel meer inwoners nu gebruik gaan maken van het openbaar vervoer, want: "Je kunt zo op een snellere, comfortabele en duurzame manier naar je werk of opleiding", aldus de wethouder. 

Carpoolplaats
Nabij de HOV-haltes is aan de Noordelijke randweg (op de hoek met de Postdijk) ook een nieuwe
carpoolplaats gekomen. Deze voorziening biedt ruimte aan zeventig auto’s en vijftig fietsen. Tussen de carpoolplaats en HOV-halte is ook een nieuwe, rechtstreekse voetgangersverbinding aangelegd.

Deel deze pagina: