'Wij hopen dat het geen puinhoop wordt'

Gepubliceerd: Donderdag 12 juli 2018 14:38

'Wij hopen dat het geen puinhoop wordt'

UDEN - Inwoners en gebruikers krijgen weinig inspraak in de herinrichtingsplannen van de Marktstraat in Uden waaronder Fiets Forum Uden. “Ik snap niet waarom dat ze ons niet gevraagd hebben voor de klankbordgroep. Wij hebben vertegenwoordigers op allerlei gebieden en die missen ze nu”, vertelt Ernest de Groot van Fiets Forum Uden.

De gemeente Uden heeft een klankbordgroep opgericht waarin winkeliers en horeca zijn vertegenwoordigd. “Zij denken aan een Economisch belang. In de klankbordgroep zitten alleen ondernemers of horeca, dit is een verkeerde samenstelling”, aldus De Groot. Een van de speerpunten wat Fiets Forum Uden zou willen realiseren is de fietsbereikbaarheid van het Udense centrum.

“Als je kijkt naar de reconstructie aan de westkant van de Marktstraat zijn wij ook niet betrokken geweest bij de plannen en het een grote puinhoop geworden. Wij willen dat er fietsenstallingen komen aan de rand van het centrum zodat bezoekers die op de fiets komen dichtbij hun fiets kunnen stallen. 400 meter lopen is geen optie”.

Hoe de reconstructie van de Marktstraat er werkelijk uit komt te zien is nog even afwachten. In april 2019 moet de winkelstraat klaar zijn.


Deel deze pagina: