150.000 euro subsidie voor nieuwe promotievereniging Udens centrum

Gepubliceerd: Vrijdag 11 januari 2019 13:11

150.000 euro subsidie voor nieuwe promotievereniging Udens centrum

UDEN – De gemeente Uden geeft 150.000 euro subsidie aan de nieuwe promotievereniging van het Udense winkelcentrum. Dat heeft het college besloten. In dat bedrag is de gevelbelasting die ondernemers betalen, verwerkt. “Dit was een van de speerpunten uit het coalitieakkoord”, vertelt wethouder Gijs van Heeswijk.

Vanaf 1 april gaat de gemeente Uden in zee met een nieuwe vereniging. “Het is jammer hoe het is gelopen met Stichting Uden Promotie maar wij denken nu een goede oplossing gevonden te hebben en zien nu een goede toekomst voor het Udense centrum”, aldus Van Heeswijk. “Belangrijk is dat de ondernemers direct inspraak krijgen in de promotiegelden in die nieuwe vereniging”. Welke vereniging dat de promotie gaat verzorgen is nog niet bekend. De gemeente houdt alle opties nog open.

Naast een nieuwe vereniging die de promotionele activiteiten op zich neemt, komt er ook een onafhankelijk centrummanagement. “In bestuur van die stichting komt een afvaardiging van die nieuwe promotievereniging en van de gemeente. Vandaaruit wordt ook een nieuwe centrummanager aangesteld”, vertelt Van Heeswijk. De nieuwe centrummanager wordt in het tweede kwartaal van dit jaar aangesteld.


Deel deze pagina: