230 hardlopers voor Udense Bedafcross

Gepubliceerd: Maandag 07 januari 2019 11:00

230 hardlopers voor Udense Bedafcross

UDEN – 230 enthousiaste hardlopers stonden zondag aan de start van de Bedafcross in Uden, de tweede wedstrijd van de keiencrosscompetitie. De wedstrijdlopers legden ruim 9200 meter af.

Marlin van Hal uit Langenboom, winnares van de PNEM-cross eind november, nam de leiding. Ze werd op de voet gevolgd door Veghelaren Jean Pierre Hoeboer en Ronnie Langens. Van Hal moest de algehele leiding echter in de voorlaatste ronde afstaan aan Hoeboer, die wat behoudender van start was gegaan. Hoeboers leidende positie kwam niet meer in gevaar en in een tijd van 36:07 kwam hij juichend over de streep. Bart Pinkse uit Rosmalen wist beslag te leggen op de tweede plaats (36:41), door in de laatste ronde Ronnie Langens voorbij te gaan, die derde werd in 36:48.

Marlin van Hal was bij de vrouwen een klasse apart en won de vrouwenwedstrijd in een tijd van 36:26, hiermee werd ze tweede overall. De Udense Ramona Sour kwam als tweede over de streep (43:24), gevolgd door Bianca van Vugt uit Reek (44:57).

De organisatie van Atletiekvereniging De Keien kijkt terug op een zeer geslaagde tweede cross van de Keiencrosscompetitie. De volgende wedstrijd wordt gehouden op zondag 3 februari in de bossen bij de Pannekoekenbakker in Zeeland.

Deel deze pagina: