Aangetroffen stoffen in Erp blijken inderdaad drugsafval

Gepubliceerd: Vrijdag 01 maart 2019 15:07

Aangetroffen stoffen in Erp blijken inderdaad drugsafval

ERP - De gevaarlijke stoffen die woensdag op de Veghelsedijk in Erp zijn aangetroffen, blijken inderdaad chemicaliƫn die zijn gebruikt bij de productie van synthetische drugs. Dat bevestigt de politie.

De brandweer kreeg woensdagochtend een melding dat er bij een boerderij gevaarlijke stoffen uit vaten en kannen lekten. Volgens de politie gaat het om vele honderden liters drugsafval, wat flinke schade aan het milieu heeft aangericht. Om welke drugs het precies gaat wordt nog onderzocht.

Onbeschoft
De Omgevingsdienst buigt zich momenteel over het saneren van de grond. De eigenaar van de boerderij heeft grote schade opgelopen en dat mag volgens de politie niet ongestraft blijven. "In onze ogen is de onbeschofte roekeloosheid van dit soort drugscriminelen onacceptabel", aldus woordvoerder Bart Vaessen.

Oproep voor camerabeelden 
Om de dumper te vinden doet de politie op social media een oproep op mensen die in de buurt wonen en camerabewaking hebben. Ook zoekt ze mensen die de avond ervoor met een dashcam in hun auto van Veghel naar Erp zijn gereden. De dader zou na het lozen van het drugsafval in een bus zijn weggereden in de richting van Veghel. Om meer informatie te krijgen over zijn vervolgroute kan de politie die hulp dus goed gebruiken. 

Deel deze pagina: