Afsluiting herdenking 100 jaar Vluchtoord Uden

Gepubliceerd: Donderdag 26 april 2018 14:33

Afsluiting herdenking 100 jaar Vluchtoord Uden

UDEN - Heemkundekring Uden sluit de herdenking 100 jaar Vluchtoord volgend jaar op een speciale wijze af. De werkgroep '100 jaar Vluchtoord Uden' heeft het Udense koor Viva la Musica bereid gevonden om een bijzonder remembrance concert te organiseren, in samnewerking met de Heemkundekring en Markant Uden. Woensdag werd het contract getekend voor het samenwerkingsproject.

 Alle drie de partijen hebben de intentie om als afscheid van de herdenking een waardig concert neer te zetten om nog √©√©nmaal terug te gaan naar de Eerste Wereldoorlog en het voormalig Vluchtoord met haar bewoners. Gastsoliste van het concert is Tania Kross. 


Activiteiten
Naast het Remembrance concert, wat gehouden wordt op 14 april 2019, vinden er nog andere evenementen plaats. Zo presenteert Burgemeester Henk Hellegers in het najaar het tweede gedeelte van zijn boek 'Vluchtoord Uden' en komt er een vervolg op het openluchtspel 'Grenslicht' wat in 2014 werd opgevoerd in Naat Piek. 

Heemkundekring Uden is trots op het behaalde resultaat. "We zijn uit onze comfortzone gestapt", legt Adriaan Sanders, van de werkgroep 100 jaar Vluchtoord Uden uit. "We hebben een grote groep mensen bereid gevonden die de schouders eronder wilden zetten. Wij zijn trots op de Udense locaties en de Udense deelnemers."

Deel deze pagina: