Area stimuleert regentonactie van de gemeente

Gepubliceerd: Woensdag 07 november 2018 12:42

Area stimuleert regentonactie van de gemeente

UDEN – De regentonactie van de gemeente Uden wordt ook gesteund door woningbouwcorporatie Area. Volgens de Udense fractie van de SP zou de woningbouwcorporatie geen toestemming geven om iets aan de hemelwaterafvoer te veranderen. Volgens Area is dat niet terecht.

“In het duurzaamheidsbeleid van Area stimuleren we juist duurzame bewonersinitiatieven, ook die van de gemeenten”, verteld een medewerker van communicatie van Area. “We zien graag dat regenwater hergebruikt wordt en ondersteunen dan ook zeker de kleinschalige regentonactie van de gemeente Uden”.

Met de actie van de gemeente worden inwoners van Uden gestimuleerd om drinkwater te besparen en het riool te ontlasten.“Het plaatsen van een regenton in de tuin staan we dan ook toe, mits deze deugdelijk wordt geplaatst. De vervolgschade die mogelijk ontstaat door overstroming of ondeugdelijke montage, zijn niet voor rekening van Area”, aldus communicatie. Wat er met de regenton moet gebeuren als een huurder de woning verlaat is niet duidelijk. Vooralsnog hanteert Area het beleid dat een huurder bij het verlaten van de woning alles in de originele staat moet opleveren.


Deel deze pagina: