Basecamp strijkt neer op Veghelse Vlagheide

Gepubliceerd: Vrijdag 11 januari 2019 13:58

Basecamp strijkt neer op Veghelse Vlagheide

VEGHEL – De Vlagheide in Veghel is in september het decor voor een Basecamp. Stichting Operation Market Garden viert dit jaar 75-jaar bevrijding. Door het succes in 2014 heeft de organisatie besloten om een soortgelijk evenement te organiseren rondom de 75-jarige bevrijding.

In 2019 is het 75 jaar geleden dat de geallieerden begonnen met de bevrijding van Zuid-Nederland. Deze operatie, bedacht door de Britse Veldmaarschalk Bernard Montgomery, werd Operatie Market Garden genoemd. De deelnemers strijken neer op het Basecamp Vlagheide na een tocht vanaf de Leopoldsburg in België met maximaal 600 WOII voertuigen. Er is voor Vlagheide gekozen omdat deze locatie een belangrijke plek innam tijdens het begin van de bevrijding.

Meierijstad staat in 2019 uitgebreid stil bij het feit dat ze 75 jaar geleden zijn bevrijd. Komend jaar bundelen veel organisaties en inwoners en de gemeente Meierijstad hun krachten om tal van activiteiten en events te organiseren. Veghel en Sint-Oedenrode waren de eerste dorpen in Brabant die bevrijd werden.


Deel deze pagina: