Basisschool De Heijcant wint robot met wedstrijd tegen zwerfafval

Gepubliceerd: Donderdag 06 december 2018 11:00

Basisschool De Heijcant wint robot met wedstrijd tegen zwerfafval

SCHIJNDEL - Basisschool De Heijcant uit Schijndel heeft een Meccanoid Robot overhandigd gekregen van wethouder Harry van Rooijen. Leerlingen Pleun en Sara wonnen die robot met hun ingezonden foto voor de fotowedstrijd ‘Zwerfafval selfie’.

De wedstrijd is onderdeel van een gemeentelijk zwerfafvalproject ‘Zwerfafval, dat pakken we samen op’.
Afgelopen jaar deden ongeveer 350 basisschoolkinderen mee aan het project, waaronder kinderen van de Uilenbrink, Edith Stein, Bunders, Heibosch, Heijcant en HUB Veghel. Naast gastlessen vond er een zwerfafval opruimactie plaats, waarvan de kinderen een ‘zwerfafval selfie’ konden insturen. Pleun van de Wielen en Sara Ooms maakten de winnende foto.

Robot
De meiden zijn blij met de Meccanoid Robot die ze voor hun school hebben gewonnen. De leerkracht vertelde dat de kinderen al een heel schema hebben gemaakt, voor hoe ze om de beurt een deel van de 1 meter 20 grote robot gaan bouwen. De robot gaat ook in de andere klassen gebruikt worden, tijdens de technieklessen en in het technieklokaal. Op de vraag of deze opruimactiviteit éénmalig was zeggen Pleun en Sara volmondig nee: ‘Het is leuk om te doen en je maakt je omgeving schoner’

Zwerfavalplan
Voor de aanpak van zwerfafval heeft de gemeente een plan laten opstellen. De gastlessen over zwerfafval en de gevolgen voor ons milieu, zijn hier een onderdeel van. "Op allerlei manieren willen we bijdragen aan een duurzame samenleving en een beter milieu. Het is goed om te zien dat basisschoolkinderen actief met deze problematiek aan de slag gaan. Zij zijn de toekomst.” Aldus Harry van Rooijen, wethouder Infrastructuur en Duurzaamheid.

Deel deze pagina: