Boekenwinkel Bek in Veghel sluit voorgoed haar deuren: 'met pijn in het hart'

Gepubliceerd: Dinsdag 05 februari 2019 14:55

Boekenwinkel Bek in Veghel sluit voorgoed haar deuren: 'met pijn in het hart'

VEGHEL - Bek Boeken & Bijzonders, eerder uitgeroepen tot een van de mooiste boekenwinkels van Nederland, sluit na ruim tachtig jaar haar deuren. Door teruglopende bezoekersaantallen heeft de winkel moeten besluiten vanaf 1 juni voorgoed dicht te gaan.

Ontlezing, webwinkels, internet en e-books hebben ervoor gezorgd dat de winkel niet meer kan blijven bestaan. "De economische basis is er niet meer, vertelt bedrijfsleider Anouk van der Zee. "En er is daarin ook voor de toekomst geen enkele positieve omslag te bekennen."

Groter assortiment
Toen de nieuwe eigenaar Abel Slippens de winkel in 2014 overnam, probeerde hij de teruglopende boekenomzet te compenseren met het 'bijzondere' assortiment, zoals koffie en thee, sigaren, wijnen, kunst- en schildersbenodigdheden. Maar dat mocht niet baten. "Alhoewel het besluit met veel pijn in het hart is genomen, moeten we constateren dat er geen andere keuze is: want zonder toekomst geen leven." aldus Van der Zee. 


Icoon
Met de sluiting van Bek verdwijnt er een icoon uit Veghel. De winkel is vanwege haar prachtige inrichting meerdere malen uitgeroepen tot de mooiste winkel van Nederland en stond op vele lijstjes van boekhandels die je gezien moet hebben.

Nieuwe invulling pand
Op dit moment wordt gekeken naar de verschillende mogelijkheden voor de nieuwe invulling van het pand aan de Hoogstraat in Veghel. De kans dat er een nieuwe winkel in komt is klein. Mede in het kader van de plannen van de gemeente om het centrum met 10.000m2 winkelruimte te laten krimpen.

Deel deze pagina: