Bomen planten tijdens Udense Boomfeestdag

Gepubliceerd: Woensdag 21 november 2018 12:18

Bomen planten tijdens Udense Boomfeestdag

UDEN - Ongeveer 200 leerlingen van acht verschillende basisscholen gingen woensdagochtend aan de slag om op zeven locaties in Uden, Volkel en Odiliapeel bomen te planten. Het thema “Maak het buiten beter” is als lesstof op school behandeld en werd vandaag in praktijk gebracht door honderden struiken en bomen te planten.

Onder andere op de Zeelandsedijk bij Zonnepark werden struiken gepland. Wethouder Van Lankvelt sprak de kinderen van basisschool De Vlieger en St. Paulus toe en vertelde waarom het zo belangrijk is dat er struiken en bomen gepland worden. Daarna plantte hij samen met een meisje van basisschool De Vlieger een boom.

De Udense boomfeestdag is de laatste jaren in november, in tegenstelling tot de landelijke boomfeestdag. Die wordt gehouden in maart. “We zien juist dat 95% van de geplante bomen beter groeit”, vertelt Willem Peters van het Landschapsbeheer. “Als de temperatuur boven de 10 graden uit komt dan gaan de wortels groeien en kan een plant zijn vocht beter vasthouden. Als je kijkt naar de jonge boompjes die in maart/april worden geplant, dan hebben die nog niet veel wortels en drogen ze sneller uit”, aldus Peters.


Deel deze pagina: