Bomvolle Noordkade tijdens reünie Zwijsen College

Gepubliceerd: Maandag 08 oktober 2018 16:09

Bomvolle Noordkade tijdens reünie Zwijsen College

VEGHEL - De reünie van het Zwijsen College is zaterdag goed verlopen. In een bomvolle Noordkade werden er de hele avond herinneringen opgehaald door oud-leerlingen en docenten. Ondanks een tegenvallend bezoekersaantal kijkt de organisatie trots terug op het 70-jarig jubileumfeest.

De reünie begon rond 16.00 uur met een aantal lezingen. Bekende Zwijsenaren als burgemeester Kees van Rooij en Commissaris van de Koning Wim van de Donk waren hierbij aanwezig. Verder waren er in de Koekbouw en de Afzakkerij optredens van (oud)-leerlingen, was er een fototentoonstelling en konden bezoekers voor een hapje en een drankje terecht bij verschillende foodtrucks.

Opkomst
De laatste keer dat het Zwijsen College zo'n groot feest gaf, was in 2008 tijdens haar zestigjarig jubileum. Toen kwamen er zo'n 3250 mensen op de reünie af. Hoewel dat aantal dit jubileum rond 2000 bezoekers bleef hangen, is het voor de school een geslaagd feestje geworden. "Met de social media van nu hebben veel mensen elkaar al gevonden en vinden ze zo'n reünie waarschijnlijk niet nodig. Maar we hebben een prachtig programma neergezet en daar zijn we super trots op", aldus mede-organisator Jolanda van den Biggelaar. 

Feestweek
Ook voor de huidige leerlingen van het Zwijsen College is het een feestweek. Op woensdag de 10 oktober zijn alle leerlingen vanaf 20.00 uur welkom op de Noordkade. Donderdag 11 oktober staat in het teken van een sport- en speldag en de jubileumviering wordt op vrijdag 12 oktober afgesloten met een tripje naar de Efteling.


Deel deze pagina: