Bruisend Uden: Nieuwe wethouders zien het wel zitten

Gepubliceerd: Maandag 16 april 2018 16:21

Bruisend Uden: Nieuwe wethouders zien het wel zitten

UDEN - De coalitie in Uden is rond. Deze wordt gevormd door Jong Uden, CDA, VVD-Leefbaar Uden en Gewoon Uden. Zaterdagmiddag werd door de nieuwe wethouders het coalitieakkoord getekend. Voor Jong Uden was de keuze voor VVD-Leefbaar Uden geen vreemde keuze, gezien het partijprogramma. Ze hebben op vele fronten gelijkenissen. Volgens Maarten Prinssen zou dit kunnen komen omdat ze elkaar afgelopen jaren hebben gesterkt. Wethouder blijft Gijs van Heeswijk.

Franko van Lankvelt is de nieuwe wethouder namens het CDA. Voor deze partij heeft hij de afgelopen jaren in de gemeenteraad oppositie gevoerd. Een aantal van deze punten zijn bespreekbaar geworden tijdens de onderhandelingen, evenals bij Gewoon Uden. Daar is Ingrid Verkuijlen de nieuwe wethouder. Gewoon Uden is van twee naar vier zetels gegaan dus heeft de onderhandelingen op de voet gevolgd. 

VVD-Leefbaar Uden levert Maarten Prinssen als wethouder. Vele Udenaren kennen Prinssen nog als directeur van het theater of uitbater van een cafe, nu zit hij in de politiek. Dat betekent dat hij minder vaak biertjes rond zal brengen in zijn café en meer zich gaat richten op WMO en zorg.

Het coalitieakkoord voor de komende vier jaar heeft als titel: Bruisend Uden: daar wil je zijn, daar wil je blijven.


Deel deze pagina: