Burgemeester Hellegers presenteert tweede boek

Gepubliceerd: Vrijdag 09 november 2018 13:18

Burgemeester Hellegers presenteert tweede boek

UDEN - Na vier jaar wordt het project ‘100 jaar Vluchtoord Uden’ binnenkort afgesloten. Naast een toneelspel presenteert burgemeester Henk Hellegers morgen zijn tweede boek over het Udense Vluchtoord genaamd "Van Vluchtoord naar een eenzame kale hei". Het boek gaat over het voortbestaan van het Vluchtoord na 1916.

In het boek schrijft Hellegers over het einde van het Vluchtoord. Hoe het gebied veranderde van een druk bevolkt gebied naar een eenzame kale heide. “Het is een belangrijk stukje wereldgeschiedenis en ook een rijke geschiedenis voor Uden”, vertelt Hellegers. “Er was veel materiaal dus hebben we besloten om het eerste boek te wijden aan de komst van de vluchtelingen en hoe dat toen allemaal ging en het tweede boek over het einde van het Udense Vluchtoord en de tijd erna, want er gebeurde nog al wat”.

Het eerste exemplaar van zijn nieuwe boek wordt zaterdag overhandigd aan Karl van de Bossche van de Belgische Ambassade, voorafgaand aan de première van het toneelstuk ‘Vluchtoord Vaarwel’ in Naat Piek.

Deel deze pagina: