Cravt Brouwlokaal opent nieuwe horecazaak en gaat naast bier 'brouwen' nu ook friet 'smeden'

Gepubliceerd: Donderdag 24 januari 2019 15:52

Cravt Brouwlokaal opent nieuwe horecazaak en gaat naast bier 'brouwen' nu ook friet 'smeden'

UDEN - Biercafé Cravt Brouwlokaal opent dit voorjaar een nieuwe horecazaak met de naam 'Goudtsmidt Frites Smederij'. De Goudtsmidt wordt volgens het bedrijf anders dan andere cafetaria's.

Cravt Brouwlokaal opende anderhalf jaar geleden haar deuren op de Markt in Uden. De formule met meer dan honderd speciaalbieren op de kaart bleek al snel een succes. Toch is de beleving volgens de eigenaren nog niet af. "We merken dat mensen meer willen dan zomaar een biertje drinken", vertelt eigenaar Marcel Willemen. En dus komt er een toevoeging: een zogenaamde 'frietsmederij'.

Sexy friet
De ondernemers waren het er al vrij snel over eens dat ze iets met friet wilden gaan doen en sloegen de handen ineen met het Gemertse restaurant Puuur. "Friet is een product dat we wekelijks eten, maar het is niet sexy. Daarom hadden we zoiets van: kunnen we dat niet aantrekkelijker maken", vertelt Willemen. Dat betekent zelfgemaakte friet met verse saus in een sfeervol ingerichte zaak. "We hebben dan nog steeds de populaire snacks maar we kleden het wel anders aan. Je frietje heeft bijvoorbeeld een topping van Pulled Pork en je Frikandel Speciaal maken we nog net wat specialer."

Hippe tent
De zaak wordt volgens Willemen ook geen traditionele cafetaria. "We willen af van de witte tegels en TL-verlichting en gaan voor een hippe zaak die er gelikt uit gaat zien. Het moet echt gezellig zijn, niet alleen voor degene die een avond gezellig uit eten willen, maar ook voor de 'vaste frietavond'. En ook voor het afhalen moet die beleving er zijn."

Goudtsmidt komt in de Pastoor Spieringsstraat, in het pand waar voorheen de Kijkshop zat. De nieuwe zaak wordt medio april geopend.

Deel deze pagina: