Dag Sinterklaasje: Dit jaar voor het eerst ook een uittocht in Veghel

Gepubliceerd: Maandag 19 november 2018 15:23

Dag Sinterklaasje: Dit jaar voor het eerst ook een uittocht in Veghel

VEGHEL - Sinterklaas en zijn pieten zijn dit weekend vrolijk welkom geheten door honderden kinderen tijdens de intocht in Veghel. Normaal gesproken vaart het gezelschap na 5 december vervolgens weer stilletjes terug naar Spanje, maar dit jaar komt er een speciale pietenuittocht in Veghel.

"Ieder jaar wordt Sint groots onthaald en wordt er in de aanloop naar pakjesavond van alles georganiseerd," vertelt de grondlegger van het Centraal Pietenburo, Dré den Ouden. "Maar als het grote feest dan is geweest, is het patsboem afgelopen en verdwijnt het gezelschap zomaar." Dat vonden ze bij zowel het Centraal Pietenburo als de intochtcommissie jammer en daarom besloten ze dat er een afscheidsmomentje voor de kinderen moest komen.

Verlichte boot
Tijdens de uittocht, die plaatsvindt op 6 december, vertrekt er een kleine, verlichte boot met pieten vanuit de haven terug naar Spanje. Sinterklaas zelf is dan al onderweg om op tijd terug te zijn voor zijn verjaardag. De pieten verzamelen om 18.00 uur op de Markt en lopen dan met hun koffertjes richting de haven, waar de kinderen hun helden voor de laatste keer dit jaar kunnen zien.

Deel deze pagina: