De Pul in Uden wint IJzeren Podiumdier voor Beste podium

Gepubliceerd: Zondag 20 januari 2019 10:40

De Pul in Uden wint IJzeren Podiumdier voor Beste podium

GRONINGEN - De Pul in Uden is tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen uitgeroepen tot Beste Podium. Het poppodium kreeg in de Stadsschouwburg het IJzeren Podiumdier 2018, de belangrijkste jaarlijkse vakprijs in de live-popsector.

'De Pul is een niet weg te denken en belangwekkend onderdeel van het Nederlandse clubcircuit. Dit podium maakt werk van duurzaamheid. Gastvrijheid staat zeer hoog in het vaandel. De organisatie maakt letterlijk plaats voor talentontwikkeling. En dat op een niet per se voor de hand liggende plek.' Aldus het bijbehorende jurycommentaar. "De absolute kroon op een mooi jubileumjaar", zegt Kay den Teuling van De Pul. De Pul vierde in 2018 haar 50-jarig jubileum.

De IJzeren Podiumdieren zijn verdeeld in de categorie├źn 'beste marketeer', 'beste programmeur', 'beste directeur', 'beste festival'en 'beste podium. Minister Van Egelshoven reikte daarnaast ook de IJzeren Eierbal uit aan Lane Reckman van de Sugarfactory als aanmoedigingsprijs voor haar positieve bijdrage aan de sector.

De IJzeren Podiumdierenworden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF).

Deel deze pagina: