Dierenpark Zie-ZOO weer het haasje: transportwagentje gestolen

Gepubliceerd: Maandag 19 november 2018 10:33

Dierenpark Zie-ZOO weer het haasje: transportwagentje gestolen

VOLKEL - Vandalen hebben het weer gemunt op dierenpark Zie-ZOO. Daar is zaterdagavond een transportwagen gestolen.

De diefstal gebeurde rond sluitingstijd. Terwijl de zogeheten 'gator' geparkeerd stond voor de ingang van het dierenpark, braken dieven het slot open en gingen ze er vandoor. De diefstal is al het vierde voorval in anderhalf jaar tijd bij de Volkelse dierentuin. Eigenaar Eeg Manders wordt er moedeloos van: "Eerst breken ze de kluis open, dan worden er meeuwen doodgeschoten, vervolgens stelen ze papegaaien en nu dit. Het is de zoveelste tegenslag voor ons." 


Slecht ter been
Bij Zie-ZOO werken onder meer mensen met een lastige arbeidspositie, die soms slecht ter been zijn. Zij werden met de transportwagen door het park vervoerd, maar dat kan nu dus niet meer. "Het is verschrikkelijk vervelend. Een nieuwe gator aanschaffen is veel te duur, dus nu moet er een andere oplossing voor die mensen gevonden worden", vertelt Manders. "We proberen het nu met een bakfiets, maar ideaal is het niet."

Zeldzaam
Na de diefstal, die vaag op camerabeelden te zien is, is het wagentje diezelfde dag elders in Volkel nog gesignaleerd door mensen. Het wagentje is van het merk John Deere en is opvallend door zijn olijfgroene kleur. Daarvan zijn er volgens Manders maar weinig in Nederland. Hij hoopt dan ook dat de gator nog in de buurt is en mensen hem herkennen. "Zo'n gator rijdt 40 km per uur, dus als ze hem niet in een vrachtwagen hebben geladen, kan ie hopelijk niet ver weg zijn."

Deel deze pagina: