Eeuwenoude ambachten herleven tijdens Makersweekend op de Noordkade

Gepubliceerd: Dinsdag 23 oktober 2018 10:47

Eeuwenoude ambachten herleven tijdens Makersweekend op de Noordkade

VEGHEL - Pottenbakker, messensmeder of kralenbrander. Phoenix Cultuur laat eeuwenoude ambachten herleven tijdens het Makersweekend op 27 en 28 oktober. Iedereen, van beginnend amateur tot (semi-)professional kan komend weekend kennismaken met het oude handwerk in diverse workshops en lezingen.

Het evenement vindt plaats in het kader van de landelijke Week van het Maken. Op zaterdag 27 oktober staat de workshop Keramisch draaien door Olaf Stevens op het programma. Hier kunnen zowel beginnend als gevorderd draaiers hun eigen keramische kunstwerk leren maken. Daarnaast kunnen bezoekers tussen 10.30 en 12.00 uur een gratis lezing over zoutglazuur van Bernadette Stokwielder bijwonen.

Messensmeden en kralenbranden
Op zondag 28 oktober staan er twee dagworkshops gepland: messensmeden door professioneel smid Niek Eikelenboom en Venetiaanse glaskralen branden door Anjo Brohm. Deelnemers van het kralenbranden leren om te werken met een glasbrander en mogen hun eigen kralen decoreren. Deelnemers van het messensmeden gaan aan het eind van de dag naar huis met een eigen gesmeed mes, inclusief handgestikte lederen foedraal.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de dagworkshops en de lezing. Geïnteresseerden kunnen zich voor uiterlijk 22 oktober aanmelden via de website van Phoenix Cultuur.

Deel deze pagina: