Energie-Germenzeel niet blij met huurverhoging

Gepubliceerd: Maandag 14 mei 2018 11:59

Energie-Germenzeel niet blij met huurverhoging

UDEN – Bewoners van het Germenzeel in Uden zijn het niet eens met de huurverhoging die Area toepast op haar woningen. Tijdens de bewonersraad van 22 mei wil bewonersinitiatief Energie-Germenzeel duidelijk maken, het niet eens te zijn met de verhoging van 3,9% of 5,4%. ‘Niks doen is geen optie’, laat Energie-Germenzeel weten.

Zij zien de verhoging als het financieren van de zonnepanelen. ‘Twee jaar geleden ebben we afspraken met Area gemaakt over de huren. De extreme huurverhoging is niet wat we toen hebben afgesproken. Nu wordt er de maximale huur gevraagd’, aldus Energie-Germenzeel.

De huurverhoging heeft volgens Area niets te maken met de aanleg van de zonnepanelen. ‘De huurverhoging keert ieder jaar terug. De jaarlijkse huurverhoging staat los van het plaatsen van de zonnepanelen. Met het plaatsen van zonnepanelen dragen we bij aan de duurzaamheidsambities. Deze worden ook kosteloos geplaatst’, aldus Area.

Verschillen kleiner maken

Area streeft naar een huur voor iedereen en wil verschillen in huren kleiner maken. De woningcorporatie heeft onlangs een groot gedeelte van de verhogingen herzien.


Deel deze pagina: