Eus Witlox stopt als wethouder van Meierijstad

Gepubliceerd: Donderdag 14 maart 2019 09:49

Eus Witlox stopt als wethouder van Meierijstad

MEIERIJSTAD - De huidige fractie van Team Meierijstad gaat verder in twee afzonderlijke fracties. Doordat het vormen van één goed draaiende partij niet is gelukt, heeft initiator en medeoprichter van TEAM, Eus Witlox, besloten dat hij niet verder wil in zijn rol van partijleider en wethouder. “Ik ben zeer teleurgesteld dat deze unieke samenwerking niet gelukt is”, aldus Witlox.

De huidige fractie Team Meierijstad van 11 leden splitst zich op in twee afzonderlijke fracties van zes en vijf raadsleden. Vanuit die nieuwe constructie dragen de nieuwe fracties graag bij aan het bestuur van Meierijstad en willen op basis van het coalitieakkoord, het college blijven ondersteunen.

“De onderlinge chemie en samenwerking werkte onvoldoende. De 6 partijculturen, een nieuwe gemeente met een andere schaal, nieuwe vergaderstructuren en een boordevolle agenda verhinderden dat de onderlinge banden voldoende konden groeien”, aldus TEAM.

Bestuursleden, fractieleden en wethouders betreuren dat het niet is gelukt om naar een eenheid, één ‘TEAM’ te groeien. ‘We stellen hiermee niet alleen onszelf, maar ook onze leden en kiezers teleur.’

Deel deze pagina: