Ex-inbreker Evert Jansen trekt volle zaal met voorlichtingsavond

Gepubliceerd: Vrijdag 01 maart 2019 15:44

Ex-inbreker Evert Jansen trekt volle zaal met voorlichtingsavond

UDEN - Ex-inbreker Evert Jansen maakte een grote groep Udenaren donderdagavond alert op woninginbraak. De tv-bekendheid gaf voorlichting om inbraak te voorkomen en stuitte daarbij op riskante situaties in Uden zelf.

De voorlichtingsbijeenkomst in de kantine van de gemeentewerf aan de Hockeyweg trok een volle zaal met geïnteresseerden. Evert Jansen ging eerder die dag in Uden op pad om inbraakgevoelige situaties op de foto te zetten, die hij 's avonds gebruikte in zijn presentatie. Hij kwam openstaande ramen en sleutels in deuren tegen en benadrukte het gevaar hiervan. Die aanpak deed veel aanwezigen de ogen openen.

Bekend van tv
Evert Jansen drong achttien jaar lang huizen binnen om zijn drugsverslaving te kunnen bekostigen. Nu is hij al meer dan twintig jaar clean en geeft hij al tien jaar lang voorlichting door heel Nederland. Hij werd onder andere bekend door de tv-serie De Inbreker.

Naast de voormalig inbreker waren ook medewerkers van de politie en de gemeente aanwezig om meer te vertellen over inbraakpreventie. Inwoners gingen naar huis met veel waardevolle tips.

Deel deze pagina: