Festivals in Meierijstad moeten volumeknop komende jaren terugdraaien

Gepubliceerd: Dinsdag 20 november 2018 14:32

Festivals in Meierijstad moeten volumeknop komende jaren terugdraaien

MEIERIJSTAD - Het geluidsniveau van muziek op evenementen in Meierijstad moet de komende jaren zachter. Dat staat in de nieuwe nota voor het evenementenbeleid van de gemeente, die ingaat vanaf 2019. Een uitzondering wordt gemaakt voor de festivals Paaspop, 7th Sunday en Harmony of Hardcore.

Momenteel is het maximale geluid dat evenementen mogen produceren 80 dB(A) en 95 dB(C). Bij die tweede term worden de bastonen, die voorkomen in dancemuziek en voor de grootste overlast zorgen, meegenomen in de metingen. In de nieuwe regelgeving moet het volume vijf decibel omlaag en mogen festivals maximaal negentig db(C) aan geluid produceren.

Paaspop en 7th Sunday
Festival Paaspop in Schijndel en 7th Sunday en Harmony of Hardcore in Erp worden gematst in de nieuwe regelgeving. Gelet op de grootte en het belang van deze evenementen wat betreft concurrentiepositie vindt de gemeente dat een afwijkende norm van maximaal 85 dB(A) en 100 dB(C) mogelijk is. De gemeente zal die afwijkende normen de komende jaren streng monitoren en uiteindelijk bekijken of deze geluidsniveaus ook omlaag gebracht kunnen worden.

Deel deze pagina: