Fioretti College wint Brabantse Onderwijsprijs

Gepubliceerd: Vrijdag 30 november 2018 07:53

Fioretti College wint Brabantse Onderwijsprijs

VEGHEL - Het Fioretti College heeft donderdagavond de Brabantse Onderwijsprijs gewonnen. De Veghelse middelbare school versloeg in de provinciale finale scholen uit Asten en Deurne.

Het Fioretti College kreeg de prijs voor het ‘duoschilderen’; leerlingen uit vmbo en praktijkonderwijs werken daarmee aan hun sociale vaardigheid en leren zichzelf beter kennen door in duo’s te schilderen.

De jury schrijft: ‘Het is erg origineel om via kunst leerlingen sociaal vaardiger te maken. Het is een ondersteuningsaanbod voor leerlingen die ‘onhandig’ opereren in het sociale verkeer, heel anders dan veel andere programma’s waarin vooral gepraat wordt in een groep of kring. Leerlingen die meedoen zijn beter aanspreekbaar, zelfbewuster en voelen zich meer verbonden met andere leerlingen, die vaak een heel andere culturele achtergrond hebben.’

Het Fioretti College vertegenwoordigt Brabant samen met Kindcentrum Meerlaer uit Maliskamp, de winnaar in de categorie basisonderwijs, bij de Nationale Onderwijsprijs in Leiden. Die nationale finale is op 27 maart.

Deel deze pagina: