Geluk voor deelnemers Ujese Kwis: vragen dit jaar makkelijker

Gepubliceerd: Donderdag 27 december 2018 11:38

Geluk voor deelnemers Ujese Kwis: vragen dit jaar makkelijker

UDEN - Honderden kwisfanaten zitten er klaar voor: de Ujese Kwis. De zesde editie van de typisch Udense dorpsquiz wordt donderdagavond weer gehouden, maar is dit jaar minder populair dan voorheen. En dat zou volgens de organisatie weleens kunnen liggen aan de moeilijkheidsgraad.

Vorig jaar deden er 165 teams mee aan de quiz, maar dit jaar hebben slechts 130 teams zich aangemeld. Mede-organisator Sandra Tibosch legt uit waar dat aan kan liggen. "We zien in alle dorpen dat de quizzen teruglopen, in Boekel bijvoorbeeld ook. Maar je hoort ook dat veel mensen de quiz lastig vinden als ze geen groot team hebben. Dan zijn al die vragen al snel teveel of te moeilijk en haken mensen af."

Makkelijker
Daarom heeft de organisatie daar dit jaar rekening mee gehouden. "We hebben het iets minder moeilijk gemaakt, maar nog steeds is de Ujese Kwis wel pittig," vertelt Tibosch. De organisatie heeft nieuwe categorie├źn toegevoegd en spreekt sinds vorig jaar ook twintigers aan met een speciale rubriek 'De Jeugd van Tegenwoordig'. Daarin komen vragen naar voren over bijvoorbeeld festivals en alles wat jongeren momenteel bezighoudt.

Samen zijn
De makers van de Ujese Kwis hebben er ook nu weer veel zin in. "Het is een soort Derde Kerstdag, vertelt Tibosch. "En ondanks de lagere opkomst zijn er nog steeds heel veel mensen die het wel leuk vinden en er ieder jaar weer naar uitkijken. Het is hartstikke leuk om na de kerstdagen samen met vrienden en familie te zijn en een quiz te doen."

Foto: Ujese Kwis

Deel deze pagina: