Gemeente beëindigt samenwerking met Stichting Uden Promotie

Gepubliceerd: Donderdag 17 mei 2018 16:15

Gemeente beëindigt samenwerking met Stichting Uden Promotie

UDEN - De gemeente zet een streep onder de samenwerking met Stichting Uden Promotie. Na een lange periode van onderhandelen met de stichting kiest de gemeente er nu voor om zaken te doen met een nieuwe vereniging van ondernemers uit het centrum zelf.

Woordvoerder Dirk Broekhaus van de nieuwe vereniging is enthousiast om te beginnen. "Afgelopen jaren heeft Stichting Uden Promotie gezorgd voor de promotie van het Udense centrum. Echter hebben we de laatste tijd gemerkt dat er weinig promoties zijn in het centrum", aldus Broekhaus. Volgens Stichting Uden Promotie zou dit komen omdat er te weinig geld zou zijn.

"Het budget wat Stichting Uden Promotie gebruik gaat voor een groot gedeelte al op aan huisvestingskosten en aan salaris. Als wij de geheven reclamebelasting van €165.000 euro zelf mogen beheren, wordt er een groter gedeelte besteedt in het centrum. Wij hebben geen huisvestingskosten e.d.", vertelt Broekhaus.

Beëindiging samenwerking
"Het college heeft besloten om een brief te sturen om de subsidierelatie mogelijk te beëindigen. De aanleiding hiervan was de afspraken die we gemaakt hebben in het coalitieakkoord", laat wethouder Gijs van Heeswijk weten. "De subsidie mag alleen nog verstrekt worden aan organisaties die democraties zijn georganiseerd. De Stichting Uden Promotie voldoet daar niet aan".


De nieuwe vereniging stelt samen met de gemeente een nieuwe centrummanager aan, waarbij zowel de gemeente als de nieuwe vereniging, de kosten op zich zullen nemen. Uden Promotie was niet bereikbaar voor commentaar. 

Deel deze pagina: