Gemeente kapt zieke en dode bomen langs sportpark Volkelseweg

Gepubliceerd: Donderdag 24 januari 2019 16:24

Gemeente kapt zieke en dode bomen langs sportpark Volkelseweg

VOLKEL - Het beeld van een groene wand van sparren langs het sportpark aan de Volkelseweg is binnenkort verleden tijd. De gemeente gaat de bomen kappen, omdat het overgrote deel dood is.

Het tropische zomerweer van vorig jaar, in combinatie met een aantasting door luizen, heeft de sparren sterk verzwakt. Die verzwakte toestand heeft vrij spel gegeven aan een hongerige keversoort wat funest is geweest voor veel van de al verzwakte bomen. Zo'n 95 procent is dood en dat betekent dat er de komende tijd 450 bomen gekapt zullen worden. 

Overlast
Afhankelijk van de weersomstandigheden start de gemeente maandag met het kappen van de dode en aangetaste sparren. Dit zal enkele dagen in beslag nemen. De werkzaamheden kunnen mogelijk wat overlast veroorzaken, vanwege geluid en materieel op de weg.

Nieuwe bomen 
Op de ontstane open plekken zullen nieuwe naaldbomen, onder andere sparren en lariksen, geplant worden. Door verschillende soorten toe te passen, zal de beplanting beter bestand zijn tegen ziektes. Het streven is om de nieuwe aanplant komend voorjaar te realiseren.


Deel deze pagina: