Germenzeel verzoekt politiek om onderzoek naar Area

Gepubliceerd: Maandag 11 juni 2018 10:34

Germenzeel verzoekt politiek om onderzoek naar Area

UDEN - Het bewonersinitiatief Energie Germenzeel heeft de politiek in Uden verzocht om een diepgaand onderzoek in te stellen naar de financiƫn van Area. De bewonersraad vermoed dat de woningcorporatie winst maakt ten koste van de bewoners van Germenzeel.

De bewonersraad is het al lange tijd niet eens met de huurverhogingen die Area dit jaar toepast. Hoewel de woningcorporatie de verhogingen eerder dit jaar al met 1,9 procent terugbracht, is de raad nog steeds niet tevreden. In plaats daarvan eiste de bewonersraad een huurverlaging van vijfhonderd euro per maand voor alle huurwoningen. 


Winstbejag
Het bewonersinitiatief Energie Germenzeel wil nu graag weten waar het verschil in huurpenningen naar toe gegaan is. "Area is een stichting zonder winstbejag die in het leven is geroepen om betaalbare woningen te bouwen voor diegenen in onze maatschappij die financieel minder sterk zijn. De huurprijs voor deze woningen zou kostprijs plus moeten zijn, maar Area berekent veel meer dan dat en maakt daarmee winst", aldus woordvoerder Robert Nahon.

Deel deze pagina: