Groen-blauwe handdruk voor aardappelverwerker Peka Kroef

Gepubliceerd: Maandag 04 februari 2019 16:26

Groen-blauwe handdruk voor aardappelverwerker Peka Kroef

ODILIAPEEL - Aardappelverwerker Peka Kroef uit Odiliapeel heeft de Groen-blauwe handdruk in ontvangst mogen nemen. Het bedrijf ontving de duurzaamheidsprijs voor haar verdiensten op het gebied van circulair ondernemen.

Peka Kroef streeft er volgens de commissie van Waterschap Aa en Maas naar het milieu neutraal te behandelen. Ook is het bedrijf actief op het gebied van hergebruik van proceswater en onderzoek naar de mogelijkheid om een bijdrage te leveren om droogteverschijnselen in de omgeving te verminderen.

Droogte bestrijden
William de Kleijn: “Wij zijn erg blij met de initiatieven uit de regio zelf, waarin aan verduurzaming gewerkt wordt. Peka Kroef onderzoekt samen met de gemeente Uden, waterschap Aa en Maas, ZLTO en omgeving of het gereinigde proceswater geschikt is voor inzet in de omgeving. Het is van groot belang om water in het gebied vast te houden om droogte te bestrijden.”


Prijs
De Groen-blauwe handdruk is de aanmoedigingsprijs van waterschap Aa en Maas voor projecten en initiatieven van inwoners of bedrijven op het gebied van duurzaamheid. Peka Kroef krijgt vijfhonderd euro om te besteden aan verdere initiatieven rond dit thema. 

Deel deze pagina: