GroenLinks Uden wil regenboogvlag hijsen tegen Nashville-pamflet

Gepubliceerd: Donderdag 10 januari 2019 13:38

GroenLinks Uden wil regenboogvlag hijsen tegen Nashville-pamflet

UDEN - De Udense fractie van GroenLinks wil dat ook de gemeente Uden de regenboogvlag hijst. Verschillende gemeenten deden dat de afgelopen dagen als tegengeluid op de Nashville-Verklaring. In een brief aan het college roept GroenLinks de gemeente op om zich ook uit te spreken voor diversiteit en inclusiviteit.

"In onze samenleving ervaren burgers met een andere seksuele geaardheid dan hetero-zijn nog steeds vormen van intimidatie, pesten, discriminatie en onbegrip. De actualiteiten rondom de omstreden Nashville-Verklaring deze week bevestigen dit helaas weer eens te meer", is te lezen in de brief. "Wij willen helder stellen dat de gemeente Uden ervoor staat alle inwoners, in lijn met artikel 1 van de Grondwet, gelijk te behandelen."

In navolging van andere gemeenten
Daarom roept de partij de gemeente op zo snel mogelijk solidair een Regenboogvlag te voeren en afstand te nemen van die verklaring. Tientallen gemeenten in Nederland, waaronder Oss en Den Bosch, deden dat de afgelopen dagen al en dragen daarmee uit dat iedereen zichzelf mag zijn, zonder identiteit of gevoelens te hoeven onderdrukken.

Nationale Coming Out Day

De fractie verwijst ook naar Nationale Coming Out Dag, waarbij vorig jaar een recordaantal gemeenten de regenboogvlag hees. Met een akkoord zal ook de gemeente Uden dan voortaan op 11 oktober - Nationale Coming Out Day - de regenboogvlag hijsen en zich inzetten voor het bevorderen van de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van het LHBTI-inwoners. 

Waar het college normaal gesproken uiterlijk binnen zes weken op een schriftelijke vraag antwoord, zal die reactie nu eerder komen. Gezien de actualiteiten verzoekt de fractie van GroenLinks het college om onmiddellijk te reageren. 

Deel deze pagina: