Groot ganzenbordspel voor bewoners St. Antonius Volkel

Gepubliceerd: Woensdag 06 februari 2019 12:42

Groot ganzenbordspel voor bewoners St. Antonius Volkel

VOLKEL – Bewoners van verzorgingstehuis St. Antonius uit Volkel mochten woensdagochtend een nieuw spel in ontvangst nemen van leerlingen van basisschool De Vlieger. De Volkelse school stelde de opbrengst van de kerstmarkt beschikbaar voor de ouderen. Met het geld heeft de school twee spellen gekocht voor de bewoners van het verzorgingstehuis.

Een van die spellen was het grote authentieke ganzenbord. "Vroeger was dat in hun jeugd heel erg bekend en daarom hebben we dat nu teruggebracht in een grote versie", vertelt Renske. Zij zit in de leerlingenraad en mocht samen met de anderen een spel uitzoeken voor het verzorgingstehuis, iets wat door St. Anthonius zeer gewaardeerd wordt. "Wij vinden het superleuk dat de basisschool heeft besloten om de opbrengst van de kerstmarkt te schenken aan een lokaal doel", vertelt Pleun van der Wijst van St. Antonius.

“We stimuleren dit als Kidion dan ook zeker”, vertelt Debby Boeijen, directeur van Kindcentrum Kidion, waar De Vlieger onder valt. De keuze voor het goede doel voor de kerstmarkt was dan ook niet zo heel vlug gemaakt. "Daar hebben we best lang met elkaar over gesproken, maar we hebben ervoor gekozen omdat we de oudere mensen van Volkel, samen met de jongste een goede match vinden".

Kerstmarkt
Tijdens de kerstmarkt die afgelopen jaar is gehouden werden onder andere zelfgemaakte werkjes en hapjes en drankjes verkocht. Daarnaast is er nog een veiling gehouden.


Deel deze pagina: