Hondenvierdaagse Walk of the Dogs komt eraan

Gepubliceerd: Maandag 18 juni 2018 14:50

Hondenvierdaagse Walk of the Dogs komt eraan

UDEN - De Udense avondvierdaagse is pas net voorbij of er is alweer een nieuwe variant in aantocht. Deze keer niet met zingende kinderen, maar met blaffende viervoeters. De vijfde editie van hondenvierdaagse Walk of the Dogs komt eraan en dit jaar zijn voor het eerst ook puppy's welkom.

Tijdens het evenement lopen honden ouder dan vijf maanden iedere avond een route van zes kilometer door natuurgebied De Maashorst, Zeeland en Bedaf. Onderweg zijn slobberplaatsen met water voor de honden en een drankje voor de baasjes. De opbrengst van de vierdaagse gaat naar de opleiding van de honden van Hulphond Nederland.

'Puppy-tribune'
Ook pups kunnen dit jaar vanaf een puppy-tribune ‘snuffelen’ aan het evenement. De pups en honden die te schuw zijn om mee te lopen kunnen op dinsdagavond gratis terecht op het terras van verzorgingshuis Catharinahof in Grave. Daar komen dan de deelnemers aan de Graafse editie voorbij. Volgens de organisatie is dit ‘terras-zitten’ voor de pups een goede manier om te socialiseren. "Socialisatie van de hond is een belangrijke stap voor verdere leerprocessen. Hulphond Nederland heeft daarvoor pleeggezinnen die deze fase voor hun rekening nemen. Pas daarna wordt de hond verder opgeleid tot hulphond."

Het evenement vindt plaats van 3 tot en met 6 juli. Honden die drie of vier avonden gelopen hebben ontvangen een medaille. Wie mee wil lopen dient zich vóór 1 juli aan te melden via walkofthedogs@gmail.com.

Deel deze pagina: