Intersport sluit na 38 jaar 'met pijn in het hart' deuren in Veghel

Gepubliceerd: Dinsdag 13 november 2018 15:06

Intersport sluit na 38 jaar 'met pijn in het hart' deuren in Veghel

VEGHEL - Sportwinkel Intersport verdwijnt uit Veghel. Doordat steeds meer klanten van Veghel naar Uden vertrekken, is er in het filiaal in de Hoofdstraat geen winst meer te behalen en heeft eigenaar Willy van Erp besloten het filiaal te sluiten. "In navolging van van velen anderen hier."

Intersport werd 38 jaar geleden opgericht in Veghel. Inmiddels is er ook een vestiging in Uden, die volgens huidig eigenaar Willy Van Erp nog steeds prima zaken doet. Maar de winkel in Veghel sluiten hakt er bij hem goed in. "Ik sluit hier toch wel met pijn in mijn hart, ja. We zijn destijds in Veghel begonnen. Dat was toen nog op de Zuidkade. Hier ligt dus een groot deel uit mijn verleden."

Geen geloof meer in Veghel
Veghel heeft sinds dit jaar een nieuwe centrummanager, die eerder aangaf juist vertrouwen te hebben in de toekomst van het Veghelse centrum. Maar dat geloof heeft Willy van Erp niet meer. "Natuurlijk moet je er vol goede moed in gaan, maar ik heb het idee dat het hier niet werkt. Vertrouwen in fysieke winkels heb ik nog wel, kijk naar Uden, maar ik denk dat Veghel uiteindelijk meer een boodschappencentrum zal worden", aldus Van Erp.

De Veghelse Intersport is op 31 december voor het laatst open. Het personeel verhuist daarna mee naar de Superstore in Uden.


Deel deze pagina: