Intertoys maakt doorstart, onzeker of vestigingen Uden en Veghel meegaan

Gepubliceerd: Vrijdag 08 maart 2019 10:26

Intertoys maakt doorstart, onzeker of vestigingen Uden en Veghel meegaan

UDEN/VEGHEL - Speelgoedketen Intertoys gaat een doorstart maken. Vrijdagochtend maakte het bedrijf bekend dat het Portugese Green Swan een deel van de winkels overneemt. Of de vestigingen in Uden en Veghel open kunnen blijven, wordt zaterdag duidelijk.

Van de 268 Intertoys-winkels neemt het Portugese bedrijf ongeveer de helft over. Daarnaast zullen zo'n honderd franchisenemers zich hierbij aansluiten, waardoor zo'n 220 winkels behouden blijven. Intertoys in Uden is zo'n franchisewinkel, maar de eigenaar kan nog niet zeggen of de winkel meegaat met de nieuwe eigenaar. Vrijdagavond is er een bijeenkomst, waarin franchisers meer informatie krijgen.

Intertoys in Veghel
Het Intertoys-filiaal in Veghel is wel onderdeel van het moederbedrijf. Daarvan is ook nog onduidelijk of het open blijft. Van 91 winkels is duidelijk dat ze uiterlijk per half mei de deuren sluiten. Zaterdag maakt Intertoys de lijst bekend van winkels die worden overgenomen door Green Swan. Indien de vestiging in Veghel daar niet onder valt, begint dit weekend de leegverkoop. 


Faillisement
Intertoys werd op 21 februari failliet verklaard. Toen werd al bekend dat meerdere partijen geïnteresseerd waren in Intertoys. Het Portugese Green Swan kocht eerder al Maxi Toys en het Belgische Bart Smit. Intertoys heeft al jaren last van terugvallende verkopen door onder meer de hevige concurrentie van webwinkels.

Deel deze pagina: