Koningin Máxima opent theater De Blauwe Kei op Noordkade

Gepubliceerd: Maandag 10 september 2018 16:36

Koningin Máxima opent theater De Blauwe Kei op Noordkade

VEGHEL- Koningin Máxima heeft maandagmiddag het nieuwe Theater De Blauwe Kei in de Cultuurfabriek op het terrein van de CHV-Noordkade geopend. Honderden mensen waren op het voormalige CHV-terrein samengestroomd om een glimp van onze koningin op te vangen.

De CHV Noordkade bestaat 100 jaar en dat werd de afgelopen dagen groots gevierd. Als kers op de taart kwam de koningin dus naar Veghel om de opening te verzorgen van het nieuwe theater de Blauwe Kei, dat kort geleden hierheen verhuisd is. Vijftig jaar lang was De Blauwe Kei gevestigd aan het Stadhuisplein in Veghel. Het nieuwe theater heeft 8,5 miljoen euro gekost en is binnen een jaar gebouwd. Het is een volwaardig theater met meerdere zalen en zeer geavanceerd theatertechniek.

Na aankomst kreeg Koningin Máxima een rondleiding door de werkplaatsen en ateliers van de Noordkade. De opening van Theater De Blauwe Kei vond in besloten kring plaats onder meer met een dans- en circusact. Rond half vijf nam Koningin Máxima afscheid van Veghel en werd daarbij door het publiek uitgezwaaid.


Deel deze pagina: