Kruispunt Rondweg vanaf woensdag afgesloten voor laatste fase renovatie

Gepubliceerd: Donderdag 08 november 2018 16:00

Kruispunt Rondweg vanaf woensdag afgesloten voor laatste fase renovatie

UDEN - Automobilisten die dit weekend om zouden moeten rijden wegens een afgesloten kruispunt van de Rondweg met de Industrielaan, kunnen de route via de Rondweg gewoon aanhouden. De werkzaamheden, die gepland stonden voor dit weekend, zijn uitgesteld in verband met slecht weer.

De werkzaamheden, waarbij een nieuwe asfaltlaag aangelegd wordt, zullen nu plaatsvinden van woensdagavond 14 november tot vrijdagochtend 16 november. Die aanleg vormt het laatste onderdeel van de maandenlange renovatie van het kruispunt. 


Volledige afsluiting
Het kruispunt wordt volledig afgesloten vanaf vrijdagavond 19.00 uur tot uiterlijk maandagochtend 06.00 uur. Hetzelfde geldt voor de kruising van de Industrielaan en de Hoevenseweg. Het verkeer vanuit Zeeland richting A50 en vice versa wordt omgeleid via de N264. Volledige afsluiting is nodig om zo snel mogelijk een nieuwe asfaltlaag te kunnen aanleggen en de nieuwe verkeerslichten te installeren.

Vooral de werkzaamheden die gepland staan voor vrijdagnacht kunnen wat hinder veroorzaken. Er staan dan frees-, opbreek- en veegwerkzaamheden gepland. Zaterdag overdag wordt de nieuwe asfaltdeklaag aangebracht. Er worden dan ook verkeersregelaars ingezet om te voorkomen dat mensen toch door het werkvak rijden. Zodra de werkzaamheden klaar zijn wordt het kruispunt weer opengesteld voor verkeer. Afsluiting van het kruispunt op zondag is alleen nodig als de werkzaamheden uitlopen.

Start aanleg voetgangersviaduct
Gelijktijdig met de afsluiting van het kruispunt Industrielaan/Rondweg wordt gestart met de aanleg van voorzieningen voor de nieuwe voetgangersbrug die over de Rondweg gaat lopen. Dit viaduct is bedoeld als extra verbinding tussen het centrum van Uden en de Maashorst. Het viaduct zal aansluiten op het nieuwe fietspad dat momenteel wordt aangelegd langs de noordelijke Rondweg vanaf de kruising Industrielaan. Komend weekend wordt de middenpijler van de voetgangersbrug geplaatst tussen de twee rijstroken van de Rondweg. Later volgen de brughoofden en de brug. 

Deel deze pagina: