Laatste dagen aangebroken voor bowlingcentrum Veghel

Gepubliceerd: Maandag 14 mei 2018 15:09

Laatste dagen aangebroken voor bowlingcentrum Veghel

VEGHEL - De laatste dagen zijn aangebroken voor Horeca- en bowlingcentrum Veghel. Door een nieuw gemeenteplan moet het bedrijf na 43 jaar noodgedwongen haar deuren sluiten.

Meer groen en minder bebouwing aan het Stadhuisplein in Veghel. Dat is het 'Masterplan 2030' van de gemeente Meierijstad. Om dat stukje groen te realiseren moet het bowlingcentrum, dat op die locatie is gevestigd, wijken. De familie Kweens, sinds 2005 exploitant van het centrum, heeft er de afgelopen tijd alles aan gedaan om een nieuw onderkomen voor het bedrijf te zoeken, maar dat bleek financieel niet haalbaar. Er werd zelfs een rechtszaak aangespannen, maar ook dat was tevergeefs.

Ongemak voor meer partijen
De sluiting van het centrum betekent ook het einde van de bowlingvereniging van Veghel, die momenteel zo'n honderd leden heeft. Velen van hen moeten hun hobby door het verdwijnen van het centrum in Veghel opgeven. Ook andere verenigingen en scholen, zoals het Zwijsen College, die gebruik maken van de bowlingbanen in Veghel moeten nu op zoek naar iets anders.

Op 4 juni sluit het bowlingcentrum definitief haar deuren.


Deel deze pagina: