Landerd en Uden onderzoeken woonwensen

Gepubliceerd: Vrijdag 01 februari 2019 13:45

Landerd en Uden onderzoeken woonwensen

UDEN – Onder andere de gemeenten Uden en Landerd onderzoeken de woonwensen van haar inwoners. “De manier waarop we als gemeente aankijken tegen wonen is natuurlijk sterk afhankelijk van wat onze inwoners willen. Daarnaast spelen factoren als bevolkingsopbouw en economische ontwikkelingen een rol”, vertelt wethouder Franko van Lankvelt.

In de enquête wordt meegenomen of inwoners tevreden zijn of dat ze in de toekomst misschien willen verhuizen. Alle antwoorden worden meegenomen in de nieuwe woonvisie van de Gemeente Maashorst. “Onze huidige woonvisie stamt nog uit 2012. Sinds die tijd is er veel veranderd. Alleen al als je kijkt naar duurzaamheid en vergrijzing. Hoog tijd dus voor een nieuwe visie, zodat we de komende jaren goed kunnen inspelen op hoe onze inwoners graag zouden willen wonen”, aldus de wethouder.

Het woonwensenonderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeks- en adviesbureau Companen uit Arnhem. Naast gemeenten Landerd en Uden, doen alle andere gemeenten in Noordoost Brabant mee aan het onderzoek. In totaal worden 113.350 huishoudens in de regio aangeschreven. Daarmee worden ook de wensen vanuit de regio helder. Gemeente Uden verwacht zo een goed, representatief beeld te krijgen van hoe de inwoners van Uden, Volkel en Odiliapeel het liefst willen wonen en welke wensen zij nog hebben voor de toekomst.

Deel deze pagina: