Leerlingen Fioretti College winnen robot met foto tegen zwerfafval

Gepubliceerd: Dinsdag 15 januari 2019 16:48

Leerlingen Fioretti College winnen robot met foto tegen zwerfafval

VEGHEL - Vijf meiden uit klas K1C van het Fioretti College in Veghel hebben een robot in ontvangst mogen nemen van wethouder Harry van Rooijen. De leerlingen deden mee met de fotowedstrijd ‘Zwerfafval selfie’ en hun foto werd uit twaalf ingezonden 'selfies' beoordeeld als de creatiefste.

De robot is een welkome aanvulling is voor het technieklokaal van de school en past goed in het lesprogramma over robotisering. 


De leerlingen vonden het erg leuk om aan het afvalproject mee te werken. Een van de leerlingen zegt:’ ik wist niet dat we zoveel zwerfafval zouden vinden, plastic in de bosjes, een deel van een Sinterklaas surprise en zelfs een flesje parfum!’. Ook vinden de meiden, die tussen de 12 en 13 jaar oud zijn, het maar raar dat er zoveel ligt. Ze geven dan ook stellig aan dat ze zelf eigenlijk nooit zwerfafval veroorzaken. ‘Het is gevaarlijk voor de dieren en slecht voor de plastic soep’, aldus een van de leerlingen.

Zwerfafvalproject
De zwerfafvalgastles maakt onderdeel uit van het Plan van Aanpak Zwerfafval van de gemeente. Afgelopen jaar deden acht verschillende scholen mee aan het project. Dit waren de basisscholen de Uilenbrink, Edith Stein, Bunders, Heibosch, Heijcant en HUB Veghel en het Elde College en het Fioretti College als middelbare scholen. Eerder wonnen twee leerlingen van basisschool Heijcant uit Schijndel ook al zo'n robot. 

Deel deze pagina: