Leerlingen Udens College weren zwerfafval met Ujes Tuintje

Gepubliceerd: Woensdag 13 maart 2019 15:55

Leerlingen Udens College weren zwerfafval met Ujes Tuintje

UDEN - Zwerfafval in het centrum van Uden, derdejaars vmbo'ers van het Udens College bedachten er een oplossing voor: Het Ujes Tuintje. In zeven uur tijd maakte een groep van elf scholieren een tuintje rond een ondergrondse afvalcontainer, die ervoor moet zorgen dat er geen vuil meer gedumpt wordt.

De leerlingen komen vaak in het centrum en zagen daar met regelmaat zwerfafval liggen. Daarom was dit voor hen een logisch onderwerp om te kiezen. Vroeg in de ochtend stapten de leerlingen naar de gemeente om samen met hen te brainstormen over een goed idee. Toen ze vervolgens bij het containertuintje uitkwamen, gingen ze aan de slag om grasmatten te regelen en uiteindelijk maakten ze er een mooi geheel van.

√Čen dag de tijd
De actie was onderdeel van het project WAARMAAKchallenge, waar het Udens College aan deelneemt. De leerlingen kregen zeven uur de tijd om een nieuw initiatief te bedenken dat de wereld verbetert. Ze kozen ervoor om iets tegen zwerfafval in het centrum van Uden te doen en bedachten samen met de gemeente het Ujes Tuintje.


Deel deze pagina: