Leerlingen van basisschool De Brinck ontbijten met burgemeester

Gepubliceerd: Donderdag 08 november 2018 11:03

Leerlingen van basisschool De Brinck ontbijten met burgemeester

UDEN - Leerlingen van basisschool De Brinck uit groep 7 en 8 hadden donderdagochtend een bijzonder ontbijtje. Ze mochten aanschuiven in het gemeentehuis en genoten daar samen met burgemeester Hellegers van gezonde starters als cruesli, broodjes jam en fruit.

Dit deden ze in het kader van de Week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij kinderen gestimuleerd worden om iedere ochtend gezond te ontbijten. Aan de ontbijttafel in de Raadzaal van het gemeentehuis maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar. 


Er werd gepraat over een goede start van de dag en de kinderen stelden de burgemeester tientallen vragen als: 'Hoe word je burgemeester?' en 'Draagt u altijd uw burgemeestersketting?' Tot slot reikte de burgemeester ook nog een cheque ter waarde van 270 euro uit aan de school. Dat geld gaat naar de stichting Kinderpostzegels. 

Week van het Nationaal Schoolontbijt
Meer dan een half miljoen kinderen krijgen deze week een gezond ontbijt op school. Ze leren waarom het belangrijk is om iedere ochtend te eten en welke producten het gezondst zijn. Ook in Uden doen de meeste scholen mee. 

Deel deze pagina: