Maashorst kiest na alle ophef voor eenvoudiger bestuur

Gepubliceerd: Vrijdag 01 maart 2019 15:49

Maashorst kiest na alle ophef voor eenvoudiger bestuur

UDEN – De gemeenten Uden, Landerd, Oss, Bernheze en Staatsbosbeheer kiezen als gebiedseigenaren van De Maashorst voor een eenvoudiger bestuur van het natuurgebied. Vrijdag is besloten dat er één bestuur komt met één uitvoeringsorganisatie en één adviesplatform.

‘Nu het Landschap van Allure en de bijbehorende subsidieregeling na vijf jaar is afgerond, breekt een nieuwe fase aan die vraagt om een nieuwe aanpak met nieuw elan’, aldus de betrokken partijen die samen met het Waterschap het Bestuurlijk Regie Team vormen. Eerder stapten voorzitter Geert Versteijlen en bestuurslid Hendrik Hoeksema op uit het bestuur vanwege onvrede over het trage handelen van alle afzonderlijke wethouders. 


Maashorst Team
Er komt een Maashorst Team met aan het hoofd een directeur. Dit team is het aanspreekpunt voor alles wat er in De Maashorst speelt. De community bestaande uit inwoners, gebruikers en ondernemers houdt een nadrukkelijkere rol via de Maashorst Advies Raad.

Mening
Alle betrokken partijen kunnen de komende maanden hun mening geven over deze nieuwe besturing van De Maashorst. Op 18 maart is er een bijeenkomst waarop de vier gemeenteraden worden bijgepraat. Voor de zomer wordt er een definitieve keuze gemaakt over de nieuwe besturing van natuurgebied De Maashorst.

Deel deze pagina: