Markant Uden pleit voor behoud subsidie Udense culturele activiteiten

Gepubliceerd: Vrijdag 07 september 2018 19:06

Markant Uden pleit voor behoud subsidie Udense culturele activiteiten

UDEN – Theater Markant wil de subsidie voor activiteiten uit de Udense gemeenschap behouden. Daar pleitte directeur Jan Wouda donderdag voor tijdens een vergadering op het gemeentehuis.

Volgens de directeur kan het voor bijvoorbeeld amateurclubs, de harmonie, koren, scholen en de Udense Musical vergaande gevolgen hebben als zij meer moeten betalen voor een optreden in Markant. In 2011 is er afgesproken dat Markant voor volksculturele activiteiten 100.000 euro zou krijgen voor vijf jaar.

Voor dat bedrag zou het theater tot 2019 minstens vijftig van die voorstellingen per jaar moeten brengen. Maar er zijn meer dan 100 voorstellingen per jaar. “Ik vind dat Markant het podium moet zijn voor zoveel mogelijk culturele volksactiviteiten” liet hij weten.

Per 1 januari 2019 wil de gemeente de subsidie halveren naar 50.000 euro. Dit heeft tot gevolg dat de verenigingen meer geld moeten vragen voor een entreekaartje. Wouda heeft al rond te tafel gezeten met de vrijwilligers van de organisaties die gebruik maken van de regeling. Het is nu afwachten wat het resultaat van zijn pleidooi zal zijn.

Deel deze pagina: