Nieuw bezoekerscentrum voor De Maashorst in Schaijk

Gepubliceerd: Vrijdag 09 maart 2018 12:43

Nieuw bezoekerscentrum voor De Maashorst in Schaijk

UDEN - De Maashorst wil de informatievoorziening en educatie in het natuurgebied verbeteren en gaat onderzoeken hoe. Gedacht wordt aan een nieuw bezoekerscentrum in Schaijk en meer samenwerking tussen dit centrum en de recreatieve entrees aan de randen van het natuurgebied.

Natuurcentrum De Maashorst in Slabroek bij Nistelrode is nu het centrum voor informatie en educatie. Daarnaast wordt er informatie gegeven bij de verschillende entrees, zoals bij Bedaf en de Kriekeput. Het idee is om alles meer te spreiden over de verschillende locaties in het gebied om meer bezoekers te bereiken en de inhoud van lessen beter te koppelen aan thema’s die op die plek te zien zijn.

Bezoekerscentrum naar nieuwe locatie
Wat blijft is een centraal bezoekerscentrum, de vraag is alleen op welke locatie. Er wordt onderzocht of er een nieuw centrum op de hoofdlocatie aan de Palmstraat bij camping De Maashorst in Schaijk kan worden gevestigd. Slabroek zou dan eventueel als dependance kunnen blijven bestaan.

De locatie Palmstraat ligt centraler in het Maashorstgebied en is via de afritten van de A50 en A59 beter bereikbaar voor meer mensen. Er komt daar een nieuwe entree en er zijn plannen voor een uitkijktoren en fitnessbos.

Deel deze pagina: