Nieuw politiebureau in Uden wordt in gebruik genomen

Gepubliceerd: Dinsdag 05 maart 2019 11:59

Nieuw politiebureau in Uden wordt in gebruik genomen

UDEN – Het nieuwe politiebureau in Uden wordt volgende week officieel in gebruik genomen. Op de nieuwe locatie op de Udenseweg werkt het basisteam Maas & Leijgraaf met ongeveer 200 politiemedewerkers. Het basisteam bestrijkt een groot gebied en omvat de gemeenten Boxmeer, Boekel, Cuijk, Grave, Landerd, Mill, Sint Anthonis en Uden.

Vorig jaar mei is er gestart met de bouw van dit nieuwe robuuste bureau. Het is een duurzaam energieneutraal gebouw met een warmtepomp, zonnepanelen en geheel gasloos. De agenten van dit basisteam gaan met hun mobiel en laptop meer de straat op en vaker op locatie werken, zoals een buurthuis of wijkcentrum. “Als je bijvoorbeeld een aangifte wilt doen dan kan de agent dit ook bij jou thuis doen”, verteld teamchef Eric Heuvelmans. “Deze manier van werken is klantvriendelijk en de agent is meer zichtbaar in de wijk.”

“Onze mensen moeten zo veel mogelijk de straat op, daar waar het werk is. Het bureau is er om elkaar te ontmoeten en af te stemmen met collega’s en veiligheidspartners”, zegt teamchef Willybert.

Opening voor publiek
Het bureau is geopend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur. Voor vragen kun je binnenlopen in de nieuwe publieksvriendelijke hal. Voor het doen van aangifte moet een afspraak gemaakt worden. De officiele opening is op 12 april.


Deel deze pagina: