Nieuwbouw Udens College opgeleverd: begin mei zitten de klaslokalen vol

Gepubliceerd: Donderdag 31 januari 2019 18:10

Nieuwbouw Udens College opgeleverd: begin mei zitten de klaslokalen vol

UDEN - De handtekeningen zijn gezet en het inrichten kan beginnen. Donderdagmiddag werd de nieuwbouw van het Udens College met daarbij de gloednieuwe sporthal opgeleverd.

De nieuwbouw is door een hoog, zogenoemd atrium, verbonden met het al bestaande Studiehuis. Daar is ook de nieuwe ingang van de school. De contouren van de nieuwe receptie en zithoeken zijn daar al zichtbaar. Te midden daarvan staat een grote houten uil, door een kunstenaar uit de monumentale eik gesneden, die moest wijken voor de nieuwbouw. Het atrium moet met kunstbomen een groen verlengstuk worden van de omgeving van de school. 


Indeling
Blikvanger van de school is de spiksplinternieuwe sporthal, waar vanaf nu al gebruik van gemaakt kan worden. Als je verder de school inloopt, kom je bij de zogeheten domeinen: open leercentra met daaromheen vier klaslokalen. Daarvan zijn er zes, met in totaal dus zo'n 24 lokalen en zes open ruimtes waar leerlingen hun gang kunnen gaan. 

Groot park
De komende maanden wordt het Udens College verder ingericht en aangekleed. Na de meivakantie kunnen de leerlingen in het nieuwe gebouw. Vanaf dat moment gaat de Rooie School tegen de vlakte. Daar moet een groot, openbaar park komen, waar onder meer gesport en gepauzeerd kan worden. Medio november moet alles klaar zijn. 

Deel deze pagina: