OM start onderzoek naar psycholoog overleden Ximena uit Uden

Gepubliceerd: Woensdag 06 februari 2019 15:53

OM start onderzoek naar psycholoog overleden Ximena uit Uden

DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de psycholoog van de Udense Ximena Knol, die zichzelf een jaar geleden van het leven beroofde. Dat staat in een brief van het OM aan de ouders van het meisje.

De 19-jarige Ximena pleegde in februari vorig jaar zelfmoord met een poeder dat ze op internet bestelde. Dat deed ze doordat ze kampte met ernstige psychiatrische problemen. Volgens de ouders van Ximena hebben de psycholoog en de GGZ grote fouten gemaakt. Ze vinden dat de therapeut professioneel nalatig is geweest, omdat zij hun dochter aan haar lot overliet terwijl ze wist dat ze zichzelf wilde doden.

Levenseindekliniek
De psycholoog lichtte de ouders van Ximena niet in op het moment dat ze een eerste suïcidale poging had gedaan. In plaats van de therapie vanaf dat moment te intensiveren, verwees de psycholoog de tiener door naar een Levenseindekliniek. Onacceptabel vinden Randy en Caroline Knol, de ouders van Ximena.

Het OM in Den Bosch wil niet reageren op de zaak. Na het onderzoek zal het OM besluiten of de psycholoog al dan niet wordt vervolgd.

Deel deze pagina: