Ondanks de harde wind is de Udense lente begonnen

Gepubliceerd: Maandag 11 maart 2019 14:15

Ondanks de harde wind is de Udense lente begonnen

UDEN – Klokslag acht uur ging zondagavond de wensboom in vlammen op. Tijdens het Vlooienstoken, een jarenlange traditie op de eerste zondag na carnaval, wordt de lente welkom geheten in Uden. Maar de harde wind leek er even voor te zorgen dat de traditie niet door zou gaan.

“Gelukkig kregen we om 18.00 uur groen licht van de brandweer dat het feest door kon gaan”, vertelt Karin van de Ven. Het programma begon om iets voor zeven uur maar niet alles kon doorgaan door de regen en wind. De Demogroep van V&K kon niet optreden en ook het Sint Barbara en Sint Lucia Gilde moest het programma aanpassen.

Wensen van bezoekers
De wensen en de wensboom droegen de bezoekers mee naar boven. Een aantal wensen werden voorgelezen en alles werd verbrand in het vuur. Daarna kwam er een heftige wind en regen opzetten, waardoor het vuur hoog oplaaide. Bovendien begon het harder te regenen zodat iedereen snel naar beneden ging en in het café van de Gasterij de Pier het lentefeest begon. De brandweer hield het heftige vuur in de gaten.


Deel deze pagina: