Ontmoetings- en bewegingstuin van Het Retraitehuis ontvangt ruim 4000 euro

Gepubliceerd: Woensdag 30 januari 2019 11:03

Ontmoetings- en bewegingstuin van Het Retraitehuis ontvangt ruim 4000 euro

UDEN - De Ontmoetingstuin van het Udense Retraitehuis ontving gisterenavond een financiële bijdrage van € 4.060,- van het goededoelenfonds Cohesie. Met dat bedrag wordt de kloostertuin van Het Retraitehuis opnieuw ingericht. Het wordt een ontmoetingstuin, waar bewoners, familie, vrienden en omwonenden kunnen recreëren.

De nieuwe tuin van Het Retraitehuis moet een verbindende groene schakel worden, tussen de senioren van Het Retraitehuis en de omliggende wijken van de Gaarden. De tuin wordt opnieuw ingericht tot een ontmoetingstuin. Bij deze herinrichting worden de mooie aspecten van de oude kloostertuin behouden. Een belangrijke toevoeging in de nieuwe tuin zijn belevingselementen, zoals geur, kleur en water. Deze prikkelen de hersenen, ook van mensen met dementie. Zo kunnen ook zij van de natuur genieten en een gelukkige oude dag beleven. De ontmoetingstuin moet mensen uitnodigen en prikkelen om actief te willen zijn. Om mensen te stimuleren actief te blijven bewegen, wordt er gekeken op welke manier er bewegingselementen toegevoegd kunnen worden aan de tuin, bijvoorbeeld door een beweegroute aan te leggen

De cheque werd uitgereikt door Els Aarts Engbers, lid van het comité van aanbeveling van Fonds Cohesie. Ellen Alofs, voorzitter van Stichting Vrienden van Het Retraitehuis, nam de cheque in ontvangst.


Deel deze pagina: